E-mail cím:
Jelszó:
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Itt jár most: Főoldal / Olvasószoba / Az öregedés sebessége attól függ, mennyire támogatod a szervezeted!

Az öregedés sebessége attól függ, mennyire támogatod a szervezeted!    

Szilárdan hiszek az emberi test tökéletességében, és azt gondolom, hogy a vitaminok fontos tényezők a környezettel történő koordinálásban”.

 

Szent-Györgyi Albert Nobel díjas, 1937

 

Kezdjük azzal, hogy nézzük meg a vitamin szó fogalmát. Egyszerű meghatározásában rejlik a szépsége: az élethez szükséges szerves anyag, mely nélkülözhetetlen szervezetünk optimális működéséhez. Segít a táplálék hasznosulásában, hozzá járul jó közérzetünkhöz, vitalitásunkhoz, anyagcsere folyamatainkhoz és növekedésünkhöz.

Csak a D- és a K-vitamin az, melyet a szervezet képes előállítani, a többi vitamint azonban ételekkel és táplálék-kiegészítőkkel kell bevinni. Egyetlen vitamin hiánya képes a szervezetet veszélyeztetni. Ekkor különböző panaszok jelentkezhetnek és később akár hiánybetegségek is léphetnek fel.

Hosszas kutatói munka bebizonyította ennek a tényét. Az emberiséget fenyegető, gyötrő leggyakoribb betegségeket valaminek a hiánya okozza! A hiány nagyban hozzájárul a betegségekhez. Milyen főbb tápanyagokból keletkezhet hiány?

 

1. Építőanyagok 

2. Energiaforrások

3. Mikrotápanyagok

 

A magyar nyelv bölcs és gyönyörű. EGÉSZ-SÉG. Azt jelenti, teljesség, hiánytalanság. Vagyis ezek szerint nem hiányzik semmi.

 

A nyelv logikája szerint a betegség akkor alakul ki, ha a teljesség csorbul, valamilyen HIÁNY jön létre. HIÁNYZIK valami.

EGÉSZ-SÉG kontra HIÁNY.

Túl egyszerű? Igen szinte zaklatóan egyszerű. És tudod, ha valami túl egy szerű, azt nehéz elhinni. Ez logikátlan, de sajnos az ember nagy többségebonyolultságokban tud csak gondolkodni.

Egy embernek – normálisan – élete végéig alapvetően egészségesnek kellene maradnia. Az elfogadható az lenne, ha a nagyon idős emberek (úgy 100 év körül, vagy afelett) természetes halállal halnának meg.

 

Mi történik?

 

Természetesen az egészség eléréséhez több összetevő kell, de itt most a testi oldal tesszük rendbe!

 

Ép testben ép lélek” szokták mondani. Ez nagy mértékben így van. Az ép test, nem teszi ugyan éppé a lelket, de ha a test rossz állapotban van, akkor igen csak nagy terhet rak rá. A tested egy olyan eszköz mellyel elérheted a célod. Ha a tested nem jól működik, akkor hátráltat téged, ha jól működik, akkor könnyebben eléred a céljaid. Nézzünk egy példát: Ott egy profi autóversenyző, aki elsőként akar a Célba érni forma1-es autója segítségével – ami jelen esetben egy testet szimbolizál. Az illető rettentően profi és végtelenül tehetséges ahhoz, hogy megnyerje a versenyt. De van egy bökkenő. Képzeld el, hogy vizezett benzit, és a lehető leggyengébb olajat teszi az autójába. Fog ez az autó működni? Egyáltalán a Célba beér? Gondolom elkezd szaggatni, pufogni, erőlködni, míg végül lefullad. Versenytársai persze elhúznak mellette, mert kiváló üzemanyagot kapott az autójuk. Ha a hasonlattal élünk akkor ez azt jelenti, ha a testednek megfelelő táplálékot adsz, akkor az jól is fog működni. Meg kell jegyezzem ismételten, hogy itt most a testi oldal okozta problémákkal foglalkozunk, mert, hogy mit tesz a lélek a testtel, arról külön könyvet lehetne írni.

 

Értsd meg a test alapműködését.

 

A test egy szén-dioxid motor. A különböző táplálék formájában bejutó bonyolult szén-vegyületeket a levegőből felvett oxigén segítségével „elégeti”.

Így energia szabadul fel, amit a működéshez, például a mozgáshoz használ. Közben szén-dioxid keletkezik amit kilélegzünk. Ez az alap működés. Energiát szabadít fel a működéshez.

 

Mik a test alapvető funkciói, feladatai? Mire képes egy emberi szervezet?

 

Felépíti, fenntartja, kijavítja, megújítja önmagát, és mindeközben energiát szabadít fel a működéshez.

De erre csak akkor képes, ha a megfelelő mikrotápanyagok, energiaforrások és építőanyagok, jelen vannak a szervezetben.

 

 

Mi az antioxidáns? 

 

Öregedés idő előtt? Betegségek indokolatlanul? ÉG VELED!

 

Ha kerek történetet szeretnél, akkor meg kell értened, hogy mi azantioxidáns, ezért azt javaslom, hogy rántsuk le erről is a leplet.

Anti = valami ellen.

Oxidáns = olyan anyag ami oxidál.

Oxidál = az oxigén szóból ered.

Az oxigén a levegőben található anyag, mely reakcióba lép az éghető anyagokkal, ami által képes elégetni azt. Az Oxidál, tehát azt jelenti, hogy éget, eléget.

Antioxidáns = az Oxidációt, azaz az égést megakadályozó.

Na nézzük, hogy is van ez. Amikor meggyújtod a fát egy vaskályhában, az reakcióba lép a levegőben található oxigénnel, és ennek következtében a fa elég, azaz oxidálódik. Az elégetett fa helyén hamu marad. Az emberi test ebből a szempontból úgy működik mint egy vaskályha. Az egyik legfőbb feladata, a táplálékkal, felvett éghető anyagok elégetése. Ehhez oxigén kell. Csakis ezért veszel levegőt. Egyébként nem lenne szükség arra, hogy lélegezz.

A beszívott levegőből a test kinyer valamennyi oxigént, és azt arra használja, hogy elégesse a tápanyagokat. Így jut energiához.

Az emberi test egy 37 °C-os meg nem haladó hőmérsékletet üzemelő kályha. De itt jön a bibi, ugyanis egy klasszikus vaskályhával szemben van egy-két gyenge pontja. A vaskályha esetében a bele rakott fa lángra kap, elég, és hőenergia szabadul fel. Maga a kályha nem kap lángra. Ellenben maga az emberi test túlnyomó részt éghető anyagból épül fel. Ennek bizonyítéka, hogy hamvasztás után csak egy-két maroknyi hamu marad belőle.

Az embernek ebben az éghető anyagból álló „kályhában” kell elégetni a tápanyagokat.

Ez azzal a veszéllyel jár, hogy közben maga a kályha (vagyis az emberi test) is reakcióba lép az oxigénnel és nagyon lassan, ugyan de maga is „ég” és így károsodik.

 

SZABÁLY: A szervezeted természeténél fogva rendelkezik helyreállító folyamatokkal, mellyel képes eltüntetni a nemkívánatos égés nyomait és visszaállítja a kályhát (vagyis az emberi testet) eredeti állapotába, ehhez mindössze antioxidánsra van szüksége.

 

Vagyis az Antioxidáns = olyan anyag, amely képes megakadályozni a nem kívánatos égést, vagy képes helyreállítani eredeti állapotába az emberi szervezetet.

Amikor valaki a következőt mondja: „ez a termék kitűnő antioxidáns” akkor Te már tudni fogod innentől kezdve, hogy mit ért ez alatt.

 

SZABÁLY: Az öregedés sebessége attól függ, mennyire támogatod a szervezeted helyreállító működését azzal, hogy elegendő antioxidánst biztosítasz a számára.

Kevés antioxidáns = gyors öregedés, fiatalkori ráncok.

Sok antioxidáns = tartós fiatalság.

 

Milyen anyagok az antioxidánsok? Honnan származnak? Hogyan juthatsz hozzá?

 

A VÁLASZ EGYSZERŰ: a legfontosabb antioxidánsok avitaminok!

 

A vitaminok nagyon jól ki lettek találva, fantasztikus anyagok.

 

Mi mindenre való a vitamin?

 

1. Szervezik a test működését.

2. Összehangolják a hihetetlenül sok folyamatot.

3. Szervezik, támogatják a test helyes működését, fenntartását.

4. Segítik a hibák kijavítását.

5. Támogatják a szervezet megújulását, fiatalon tartását.

6. Megvédenek a károsodástól.

7. Helyrehozzák a károsodást.

 

Még a szabad-gyök ellen is véd!

 

Mi a szabad-gyök? Figyelmesen olvasd el, mert ha ezt megérted, akkor mindent megértesz!

 

Sokat használják, de csak kevesen értik ezt a kifejezést. A szabad-gyök történetünk egyik főhőse, így ez sem maradhat tisztázatlanul.

Miközben az oxigén végzi a feladatát, mellékhatásként olyan anyagok is keletkeznek, amelyek oxigénhez hasonló hatást gyakorolnak a szervezetre, azaz nem kívánatos módon „égetik”, károsítják azt. Az oxigén hatására agresszív anyagok, „szabad gyökök” is keletkeznek. Ezeket az agresszíven viselkedő anyagokat a szabad-gyököket meg kell fékezni!

Szabad = független, nincs lekötve. Gyök = gyökér, nem az egész csak egy darabja valaminek. Olyan mintha egy fa gyökerét elválasztanánk a többi résztől, és aztán az, mint aki se lát se hall, nekiindulna megkeresni a fa többi részét, hogy összekapcsolódhasson velük.

A szabad gyök egy olyan, oxigénszerűen viselkedő anyag, amely nem tud egyedül élni, és ha kell erőszakkal is rákapcsolódik valamilyen másik anyagra, mint egy pióca.

Így okozva ezzel kárt a szervezetnek. A szabad gyökök rosszak az egészségünk számára.

Nagy árat kell fizetnünk azért, mert a szervezet kénytelen éghető kályhaként működni.

 

Hogyan veheted fel a harcot a szabad-gyökök ellen?

 

A vitaminok harcolnak helyetted! Önmagukat is feláldozó hősök. Pajzsként viselkedik a szervezet számára.

Olyan, mint egy harcba induló lovag egész testét védő öltözete, amely képes elhárítani az ellenség kardját. De csak akkor képes megvédeni az emberi szervezetet, ha elegendő van belőle! Szinte hihetetlenül jól ki lett találva a vitamin!

Az összes antioxidáns közül a legfontosabb a C-vitamin. Messze-messze a legfontosabb.

 

Élj a mának”csapdája, és később sírj az ágyadon valósága!

 

A hosszú élet egyik titka, a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek megfelelő mennyiségbe és megfelelő arányba való bevitele.

A fiatalok gyakran úgy gondolják a koruk miatt és kitűnő egészség állapotuk végett, hogy nekik még nincs szükségük vitaminra, s közben nem is sejtik, hogy a szervezetük nap mint nap roncsolódik, vagyis oxidálódik.

Igen is gondolnunk kell a jövőnkre! Egy 25 éves lányra, vagy fiúra is mondták már a következőket: „néz már, milyen a bőre, milyen öregnek néz ki, főleg a szeme alatt”. De 50 évesre is mondták már, hogy milyen fiatalos, és szeretnék én is kinézni így ha ennyi éves leszek. Sőt valljuk be! Nem erről szól a világ? Ki hogy néz ki?

 

 

Még csak most jön a java! Tegyünk rá még egy lapáttal, hogy kiteljesedjen a történet.”

 

Forrás:

 

Dr. Lenkei Gábor kutató orvos – Cenzúrázott egészség

Kürti Gábor Természetgyógyász – Vitamin ABC

Andreas Jopp – Veszedelmes vitaminhiány

Szent-Györgyi Albert Nobel díjas, 1937

 

Az összes kép és szöveg kizárólag a Kerékvárat üzemeltető Szellő bt. tulajdona.