E-mail cím:
Jelszó:
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Itt jár most: Főoldal / Olvasószoba / Miért kell vitamin ha egészséges vagy?

Miért kell vitamin ha egészséges vagy?    

A modern kori táplálék bukása, avagy mikén jár pórul az, aki azt mondja nekem nem kell vitamin, én eszek rendesen”?

 

Ha a „Légy örök fiatal” első részt megemésztetted, akkor máris jöhet a következő igazságszérum – a második rész.

 

Javaslom gyorsan fogyaszd el az utolsó cseppig!

 

Csapjunk a lovak közé! Máris itt az első tény!

 

FONTOS: A vitamin olyan anyag, amit a szervezet nem képes előállítani, saját maga számára, ezért azt külső forrásból kell megszereznie.

 

Erre szolgálna a táplálkozás. TáplálkozásHa azt hiszed, hogy a mai kor emberének van módja megfelelően táplálkozni, akkor nagyon is tévedsz.

 

SZABÁLY: Ahhoz, hogy jól működjön egy test megfelelő üzemanyagra, tápanyagra van szüksége.

 

Még ma is sokszor hallhatsz orvosoktól is olyat, hogy általában felesleges táplálék-kiegészítőket szedni, hiszen ha valaki kiegyensúlyozottan, egészségesen táplálkozik, akkor valamennyi szükséges vitamin, ásványi anyag és nyomelem a megfelelő mennyiségben bekerül a szervezetbe.

Ezzel csak egy bibi van. Napjainkban a táplálékaink már nem olyan minőségűek, mint amilyenek egy-két évszázaddal vagy akár néhány évtizeddel ezelőtt voltak.

A termőföldek is sokféle hiányban szenvednek, ilyen termőtalajról pedig nem nőhetnek ki teljes értékű növények. Nem feledkezhetünk meg a korszerű mezőgazdaságban alkalmazott különféle vegyszerek (növényvédő és gyomirtó készítmények) károsító hatásáról sem. Mindehhez járul annak a levegőnek és víznek a minősége, amely napjainkban már sok mindennek nevezhető, csak éppen tisztának, az egészségre teljesen ártalmatlannak nem.

 

Lenne egy kérdésem. 

 

Ezeknek a tényeknek ismeretében a zöldség és gyümölcs, amely szennyezett talajon terem, szennyezett vízzel öntözik (ma már az esővíz sem olyan tiszta, mint hajdanán), és szennyezett levegő veszi körül, szolgálhatnak-e a tápanyagok megfelelő forrásul?

De ez még nem minden. Manapság az ember másképp él mint elődei. Soha nem ér a feladatai végére, tele van stresszel a munkahelye, mindig rohan és ráadásul az otthoni problémák sem kerülik el. És azt gondoltad volna, hogy általában felületesen és helytelenül lélegzünk?

Ha pedig az illetőnek megfájdul valamije, azonnal beszed egy gyógyszert, vagy alvás ellen természetesen altatót vesz be. Sajnos ekkor nem tudja, hogy csak a tünetet nyomja el, viszont a baj okát nem szünteti meg. De azt sem sejti, hogy ilyenkor gyakran szintetikus testidegen anyagot juttat be a szervezetbe.

Ráadásul környezetünk telis-tele van az egészségre ártalmas elektromágneses sugárzást kibocsátó eszközökkel, mint amilyen a tévé, a számítógép monitorja, a mikrohullámú sütő, a mobiltelefon, stb.

Az imént vázolt tények a sejtkárosító szabad gyökök fokozott képződéséhez, az egészség korai tönkremeneteléhez vezetnek. Érdemes elgondolkozni azon is, vajon miért olyan sok napjainkban a „civilizációs betegség”, az allergiás, asztmás vagy más betegségben szenvedő gyerek. A sok technikai vívmány, a gazdaság, a tudomány – benne az orvostudomány – szakadatlan fejlődése, a sok kutatás ellenére egészében véve miért betegebb az emberiség, mint alig néhány évtizeddel ezelőtt?

Miért? Miért? Miért?

Mindezek után aligha szorul bizonyításra, hogy a mai kor emberének őseihez képest – jóval több vitaminra, ásványi anyagra és nyomelemre van szüksége. Aki erre rádöbben, annak számára természetessé válik, hogy az egészséges táplálkozás mellett étrend- kiegészítőket kell szednie. Ezzel még mindig nem teszel meg mindent az egészségedért, hiszen a helyes életmódra, a rendszeres mozgásra ugyancsak szükség van – de legalább egy fontos lépéssel előbbre jutottál.

 

Az igazság feltárul.

 

A Gödöllői Agráregyetem döbbenetes ténye, sokkolóan hatott Magyarországra.

 

A következő adatok azt mutatják, hogy miként csökkent az élelmiszerek tápanyag és vitamin tartalma, az elmúlt években. Ez egy hivatalos felmérés, ami lerántotta a leplet az élelmiszer iparról.

Mikroelem tartalom csökkenés 1990-évben az 1966-os évhez viszonyítva: búza 50%, árpa 37,7%, kukorica 18,6%, répafélék 75%, burgonya 86,7%

 

   

 

Vitamin tartalom 1990-évben az 1966-os évhez viszonyítva borsó 46,7%, tej 5%

(nem tévedés), káposzta 10%, sárgarépa 60%, paprika 12%.

 

 

A fentieket végig gondolva, kiderül, hogy az igazi tápérték bevitele tizedére csökkent, néhány évtized távlatában, és ezzel együtt, az ember egészsége drasztikusan romlott.

 

Ami viszont lényegesen meg növekedett, az a növényvédő szerek, mesterséges tápoldatok, színezőanyagok mennyisége.

 

Tehát ami 150 évvel ezelőtt megfelelő táplálék volt, az, ma már nem az. Nem csoda, hogy az allergia, rák, stb. mind népbetegség lett, holott néhány száz éve nem is ismerték.

 

A minőségi éhezés átka.

 

Bár sokat eszünk, mégis keveset, de nem mennyiségileg, hanem minőségileg, ezért úgy is mondhatjuk, hogy a mai modern ember minőségileg alultáplált, tehát minőségileg éhezik.

Ahhoz, hogy a 1970-es évek szintjén étkezzen bárki minőségileg, mennyiségileg legalább 5-10-szer annyit kellene egyen, pl. több kilogramm zöldséget, több egész kenyeret, stb. Ezzel együtt természetesen 5-10-szer annyi felesleges salakanyagot is bevinne a szervezetbe, melytől már akár mérgezést is kaphatna, nem beszélve a nagy mennyiség okozta túlzott kalória bevitelről.

 

JÓ TUDNI!

 

Ki volt Szent-Györgyi Albert? Naponta legkevesebb min 1000 mg C-vitamin elfogyasztását javasolta annak érdekében, hogy egy embernek esélye legyen megóvni az egészségét.C-vitaminnal kapcsolatos felfedezéseiért kapott Nobel-díjat.

 

Ahhoz, hogy ezt a mennyiséget a mai termőföldeken termelt élelem útján bevidd naponta mintegy 1,5 kg paprikát, vagy 2,5 kg citromot kellene megenned. Almából, ehhez, hozzávetőleg 20 kg-ra van szükség. Ennek biztosításához minden nap el kellene fogyasztanod körülbelül 1,5 kg diót, vagy mandulát. Itt egy másik példa.

 

A szív és érrendszer egészségéhez 400 NE (nemzetközi egység) E-vitamin szükséges naponta.

  

Nem vagyok én mamut, hogy ennyit bírjak enni!

 

 

Hol a kalcium?

 

1-2 liter tejet kéne meginnod naponta, de emlékszel a tej vitamin tartalmának csökkenésére. Úgy látom ha a tejre bízod magad, akkor marad a csontritkulás.

 

Ma rengeteg fajta táplálék-kiegészítő létezik, melynek célja, hogy pótolja azt, ami hiányzik a szervezetből és ma, a mai élelmiszeripari termékeket fogyasztva nem vihető be semmilyen módon. 

Ugyanakkor a táplálék-kiegészítők egy része képes egy egész főétkezést helyettesíteni. Ezek úgy vannak összeválogatva, hogy mindenből az optimális mennyiséget tartalmazzák.

 

Aki hosszabb távon biztonságosan szeretne táplálék-kiegészítőket fogyasztani, érdemes felkeresnie természetgyógyász orvost, természetgyógyászt, vagy tapasztalattal, rutinnal bíró, szakembert. Az ilyen szakemberek rendelkeznek szükséges tudással és eszközökkel, és személyre szabott diétát, életmódváltást, szükséges táplálék-kiegészítőket tudnak ajánlani. 

 

A végszó: Hakuna Matata - annyi mint semmi vész”


 

 

Nehogy étel helyett is vitamint egyél. Sőt! Nehogy ne egyél a félelemtől semmit innentől kezdve. Nem az a célom, hogy rémítgesselek, hanem az, hogy egészségesebb legyél. Elmondom Én, hogyan oldottam meg ezt a problémát.

- Odafigyelek a vásárlásnál, hogy mit tartalmaz a szóban forgó élelmiszer.

- Kerülöm a tartósítószereket, és adalékanyagokat.

- A húsokat inkább kisebb vállalkozóktól veszem, akikről tudom, hogy megfelelő takarmánnyal etetik jószágaikat.

- zöldséget inkább a piacról veszem, ahol tudom, hogy nincs mesterségesen felpumpálva. Nagyon fontos a fogyasztásuk, a rostok miatt is.

- Erősen visszafogom az édességet, és az üdítőket – azért szoktam bűnbe esni…

- tisztított, szűrt vizet iszom

- Táplálékkiegészítőket, és vitaminokat eszem, hogy kiegészítsem azt amit nem tudok „normális” táplálék útján bevinni.

 

Látod mennyire egyszerű ez az egész? De, hogy még jobban megértsd klikkelj ide: Hakuna Matata (csak a humor kedvéért)

Nem szoktam megfázni, nem szoktam beteg lenni, és tele vagyok Energiával annak ellenére, hogy nagyon sokszor napi 16 órát dolgozom. De erről kérdezd meg azokat, akik nagyon jól ismernek engem.

 

Kívánom neked, hogy legyen a közérzeted és az egészséged egyre jobb és jobb.

 

Amikor képes vagy arra, hogy segíts az embertársaidon, ez a képesség megszűnik pusztán képesség lenni, és felelősséggé válik”.

Adelle Davis

 

Forrás: 

Dr. Lenkei Gábor kutató orvos - Cenzúrázott egészség

Kürti Gábor Természetgyógyász – Vitamin ABC

Andreas Jopp – Veszedelmes vitaminhiány

Szent-Györgyi Albert Nóbel díjas, 1937

Gödöllői Agráregyetem

 

 

Az összes képe és szöveg kizárólag a Kerékvárat üzemeltető Szellő Bt. tulajdona.